هستی شناسی در مکتب قرآن

قرآن دفتر هستی نظری است که به هستی واقعی میپردازد. هدف آن است تا بدانیم در این دفتر چه خوراکهایی برای ذهن ما تهیه شده که تاکنون از آن غافل بواه ایم.

هستی شناسی در مکتب قرآن

قرآن دفتر هستی نظری است که به هستی واقعی میپردازد. هدف آن است تا بدانیم در این دفتر چه خوراکهایی برای ذهن ما تهیه شده که تاکنون از آن غافل بواه ایم.

بیحجاب یا باحجاب؟ مسأله این است!

بیحجاب یا باحجاب؟ مسأله این است!

احمد شمّاع زاده



بخشی از خبری که کامل آن در پایان میآید:

... جعفر شجونی، روحانی اصولگرا هم از این دسته است. وی در این رابطه به خبرنگار سایت سلام نو گفت: افراد بی‌حجاب غیر از اینکه پیش خدا، روح امام و ارواح شهدا روسیاه هستند و کتکش را خواهند خورد، به زودی سیاست تندتری هم باید علیه این‌ها اتخاذ شود.

ظاهراً عقل فرانسیس، پاپ کلیسای کاتولیک روم، از شجونی خیلی بیشتر است. او متوجه شده که کلیسای تندرو اگر مفید بود، وضع دین مسیحیان بهتر از این بود و به همین دلیل از تاریخ خود درس گرفته و دارد خود را اصلاح میکند. چنانکه اخیراً در خطبه ای که در آن شگفتزدگی همگان را بر انگیخت، اعلام کرد: کلیسای کاتولیک دیگر به جهنم معتقد نیست؛ زیرا این مساله با عشق الهی تعارض دارد و آدم و حوا اسطوره ای بیش نیستند.

ولی تندروان ما مانند این آقای بددهن هنوز متوجه نشده اند که تندروی اگر کارساز بود، در این مدت مدید سی و اندی سال که از انقلاب گذشته، وضع دین و در نتیجه حجاب مردم بهتر شده بود.

جوانان امروز بدانند که پدران کلیسا که امروزه به تجدید نظر در روشهایشان پرداخته اند، همانهایی هستند که در دهه چهل، نویسندگان حوزه قم در نشریه هایشان همچون مکتب اسلام، تفتیش عقاید(انگیزیسیون) منتسب به آنان در سده های پیشین را به عنوان نقطه ضعفی بزرگ در جهان مسیحیت به باد انتقاد میگرفتند و ما جوانان آن روز تصور و نیز آرزو میکردیم که ای کاش اسلام بر سریر قدرت بنشیند تا به آنان نشان دهد اندیشه آزاد و رأفت اسلامی یعنی چه! دیگر نمیدانستیم پدران حوزه اگ به حکومت برسند، مفتش تر از پدران کلیسا که تنها به دانشمندانی همچون "برونو" و "گالیله" گیر میدادند از آب در خواهند آمد و به همه چیز مردم و همه اقشار جامعه مسلمان ایران گیر خواهند داد!!


آری ما ساده دلان به همین سادگی گول خوردیم!! یا بهتر بگویم تصور میکردیم که اینان در گفتار و کردار خود صداقت دارند که چنین نبود.


این آقا نیروی انتظامی را تحریک و تشجیع میکند که به مردم بیش از پیش یورش برند همچون دوره رضاشاه! همان گونه که رضاشاه نتوانست هرچند با زور همه مردم را بیحجاب کند جمهوری اسلامی وهیچ حکومتی نخواهد توانست همه مردم را به زور با حجاب کند و این کار جز ویرانگری فرهنگ و جامعه ثمری در برنخواهد داشت.


اینان باید از مصریها، اردنیها، اندونزیاییها، مالزیاییها و دیگر کشورهای مسلمان دور و نزدیک یاد بگیرند که حجاب امری انتخابی است و اگر به خود مردم واگذار شود که در ان کشورها شده است، اصلا مشکلی به نام حجاب داشتن یا نداشتن وجود ندارد. زنان آن کشورها با حجابترین زنان هستند، بی آنکه کسی مجبورشان کرده باشد.

آیا اینان نمیدانند که انسان بر چیزی که از آن منع شود، حریصتر میشود؟ ولی با کمی دقت متوجه می‌شویم که حاکمیت این موضوع را هم میداند و مشکلش حجاب نیست؛ بلکه به دنبال رد گم کردن است تا با این وسیله، مردم را سرگرم کند و خود مشغول ادامه سیاستهای نادرست و وطن برباد ده خود باشند.


تنها چیزی را که این آخوند فهمیده ولی باز هم به آن توجه نکرده و از آن عبرت نگرفته، این است که بخشی از کسانی که حجاب را رعایت نمیکنند هدفشان دهنکجی به تندرویها و سختگیری هاست. از سوی دیگر، اگر این حرفش درست بود که بیحجابی دختران برای یافتن شوهر است، باید پرسید پس چرا زنان شوهردار هم کم حجاب یا بدحجاب شده اند؟


این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که اگر دختران به دنبال شوهر باشند کار بدی نکرده اند، بلکه در راستای یکی از اهداف دین مبین اسلام قدم گذارده اند که تشکیل خانواده است و به تمسخرگرفتن آن، نشانه نشناختن دینی است که مدعی دفاع از آن است.


او باید بداند که مردم اصولاً دیندارند؛ هرچند ممکن است تابع دین حکومتی نباشند.

امروزه، مردم با رفتار این حکومت به سه گروه تقسیم شده اند:

گروه اول که شمارشان کم است ظاهر و باطنشان یکی است. یعنی اگر حکومت عوض شود ظاهرشان عوض نمیشود. یا بدحجاب و بی حجاب اند و یا خوش حجاب و باحجاب.


گروه دوم، ریاکارند یعنی هرچند ظاهراً باحجابند ولی اگر در این جامعه ظاهرپسند و ظاهربین(بویژه از دید حکومت) نبودند، و به حال خود واگذارشان میکردند، تا کنون بیحجاب شده بودند


گروه سوم، همان کسانی هستند که او شناخته و کارشان دهنکجی به سختگیریها و تندروان است. آنان نه بیدین هستند و نه هدفشان دهنکجی به دینداران واقعی است.


بی حجابی یا کم حجابی نشانه بی ایمانی یا کم شدن ایمان زنان و دختران نیست بلکه نشانه نارضایتی و بی ایمانی نسبت به حاکمیت موجود و به گونه ای دهنکجی به آن است. دلیلش هم این است که در دوره ریاست جمهوری خاتمی که مردم بیشترین رضایت را از حاکمیت (البته با کوشش دولت و به کام حاکمیت) داشتند حجاب در اوج خود بود. اگر به این سخن باور ندارید عکسهای آن زمان در جراید موجود است. آنها را بازبینی و بررسی کنید تا به این حقیقت دست یابید.

ای حاکمان! اگر میخواهید مردم حجابشان درست شود بروید خود را درست کنید. اگر مردم ببینند که حکومت عادل است پیرو آن می‌شوند؛ و حجابشان هم درست خواهد شد:

العدل اساس الملک

این جمله ای بود که بر روی تاقچه اتاقی قاب شده، و قرارگرفته بود که آیت الله خمینی را نشان میداد که یک میز کوچک در جلو خود دارد و بس. مردم برای عدل موعود قیام کردند و اگر میدانستند که با انقلاب خود ریا و ظاهرسازی زیاد میشود و به جای عدل اسلامی تنها نام آن باقی میماند و وضع معیشت مردم بدتر و فاصله طبقاتی بسیار بیشتر از آن زمان میشود، هرگز قیام نمیکردند.

او میگوید آمار طلاق زیاد شده ولی نمیگوید چرا چنین شده. ریشه کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق در وضعیت بد اقتصادی است که نتیجه فساد اقتصادی در دستگاههای حکومتی و سپس دولتی است. کم شدن شمار نوزادان نیز در همین راستا قرارمیگیرد و حکومت با هیچ ترفندی نخواهد توانست شمار آنان را زیادکند و اگر به اجبار و نادیده گرفتن حقوق مردم، موفق به این کار شود در آینده نمیتواند آنان را اداره کند و جامعه ای سالم به وجود آورد؛ بلکه جامعه پسرفت بیشتری خواهدداشت تا آن هنگام که وضع معیشت مردم بهبود یابد. آقایان هم سوراخ دعا را گم کرده اند! و هم نشانی عوضی به مردم میدهند و آنان را میفریبند!! وای بر شما حکومتگران ستمگر!


تارخی نگارش: یازدهم شهریور نودوسه

ویرایش دوم: مرداد نودوهشت

احمد شماع زاده


غزلی از: محمد سلمانی

بی‌حرمتی به ساحت خوبان قشنگ نیست

باور کنید پاسخ آیینه سنگ نیست

سوگند می‌خورم به مرام پرندگان

در عرف ما سزای پریدن تفنگ نیست

با برگ گل نوشته به دیوار باغ ما

وقتی بیا که حوصلة غنچه تنگ نیست

در کارگاه رنگرزانِ دیار ما

رنگی برای پوشش آثار ننگ نیست

از بردگی مقام بلالی گرفته‌اند

در مکتبی که عزّت انسان به رنگ نیست

دارد بهار می‌گذرد با شتاب عمر

فکری کنید فرصت پلکی درنگ نیست

وقتی که عاشقانه بنوشی پیاله را

فرقی میان طعم شراب و شرنگ نیست

تنها یکی به قلّه تاریخ می‌رسد

هر مرد پا شکسته که تیمور لنگ نیست


سرویس اجتماعی: سال‌هاست حجاب زنان ایرانی به یکی از بحث برانگیز‌ترین موضوعات اجتماعی و حتی محافل و مقامات سیاسی بدل شده است؛ از محافل روشنفکری و دفاع از حقوق زنان گرفته تا مجالس مذهبی که حجاب را امری مهم و اساسی برای یک جامعهٔ اسلامی به حساب می‌آورند. در این میان برخی از کار‌شناسان مسائل اجتماعی و حتی بسیاری از مذهبیون بر این باورند که نه تنها اجبار معضل حجاب را حل نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود به صورت ناخودآگاه این پدیده در اجتماع شیوع بیشتری داشته باشد. در همین میان هم برخی تندرویان معتقدند باید با شدت عمل هر چه بیشتر با این مسئله برخورد شود. حجت الاسلام جعفر شجونی، روحانی اصولگرا هم از این دسته است. وی در این رابطه به خبرنگار سایت سلام نو گفت: افراد بی‌حجاب غیر از اینکه پیش خدا، روح امام و ارواح شهدا رو سیاه هستند و کتکش را خواهند خورد، به زودی سیاست تندتری هم باید علیه این‌ها اتخاذ شود.

این عضو جامعهٔ روحانیت مبارز گفت: لباس پوشیدن خانم‌ها اکنون جنبهٔ سیاسی پیدا کرده است و دهن کجی به نظام است. این‌ها غیر از اینکه پیش خدا، روح امام و ارواح شهدا رو سیاه هستند و کتکش را خواهند خورد، به زودی سیاست تندتری باید علیه این‌ها اتخاذ شود.

شجونی در ادامه برخی مباحث را بهانه‌گیری دانست و گفت: این که هوا گرم شده، بهانه است. مانند آنهایی که پای منبر علی بودند و علی می‌فرمود بیاید علیه معاویه بجنگیم، می‌گقتند هوا گرم است یا زراعت داریم و کشاورزی را نمی‌توانیم ترک کنیم. امیرالمومنین این افراد را نفرین کرد. انشالا نفرین خدا نصیب این جور خانم‌های بدحجاب شود.

این نمایندهٔ سابق مجلس در ادامه تاکید کرد: مادران این‌ها با جوراب، با حجاب و با چادر بودند. آن زمان هم تابستان و زمستان بود. نتیجه می‌گیریم که این گرما و سرما، سیاسی بوده و بهانه است و دهن کجی در مقابل قیام امام و خون شهدا است. من شب و روز نفرین می‌کنم.

وی با تاکید بر عملکرد ضعیف قوهٔ مجریه در همین رابطه گفت: امیدواریم نیروی انتظامی غیرتش را زیاد‌تر کند و دلسوز نظام باشد. بحمدالله وضع اقتصادی نیروی انتظامی هم روز به روز بهتر می‌شود. این‌ها می‌توانند محکم عمل کنند. ما قانون داریم و قانون را باید قوهٔ مجریه اجرا کند و ابزار دست قوهٔ مجریه همین نیروی انتظامی است.

حجت الاسلام شجونی تاکید کرد: آقای رییس جمهور آن اوایل گفت اول باید این مسئله از روحانیون شروع شود. این حرف غلط بوده و مزخرف است. قانون را باید قوهٔ مجریه اجرا کند نه طلبه، تا چشمش را کور کنند، شاه رگش را ببرند و او را بکشند. دولت‌های ما دولت‌های دلسوز اسلامی نیستند. این‌ها فقط از اسلام بهره، ریاستش را می‌برند و گرنه دلشان برای نظام و اسلام نمی‌سوزد. نتیجه می‌گیریم که چون قانون داریم، قانون را هم باید قوهٔ مجریه اجرا کند، ابزار دست اجرای کشور هم اول نیروی انتظامی است.

وی در پایان افزود: ساپورت پوشان آلوده به شهوت هستند. کسی زن نمی‌گیرد. اکنون ازدواج خیلی کم است. برید از دفا‌تر ازدواج سوال کنید. ازدواج یکی است و طلاق ۴ تا. بعد این دختران خود را این گونه نشان می‌دهند که شاید شوهر کنند، ولی هیچ بی‌غیرتی حاضر نمی‌شود با این چهره‌ها ی زننده ازدواج کند.

آخرین ویرایش: فروردین 1403

احمد شمّاع زاده